- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.05.2014, 18:14)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatul elimină prevederile care scoteau contractele de salubrizare din sfera achiziţiilor publice
Senatul a admis, marţi, cererea de reexaminare transmisă de preşedintele Traian Băsescu privind legea legată de atribuirea contractelor de salubrizare a localităţilor, proces care urma să fie exceptat de la prevederile OUG privind atribuirea contractelor de achiziţie publică.
Urmărește
177 afișări
Senatul elimină prevederile care scoteau contractele de salubrizare din sfera achiziţiilor publice (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
La propunerea Comisiei juridice, senatorii au eliminat aceste prevederi din legea trimisă la promulgare.
Propunerea legislativă pentru modificarea Legii serviciului de salubrizare a localităţilor 101/2006, propusă de senatorul Petru Filip şi adoptată de cele două Camere, prevedea că procedura de atribuire urmează să fie stabilită prin hotătâri ale autorităţilor deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale sau, după caz, prin hotărâri ale adunării generale a asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilităţi publice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
Preşedintele Traian Băsescu a refuzat să promulge proiectul de modificare a Legii 101/2006 privind serviciul de salubrizare a localităţilor şi a cerut reexaminarea acesteia în Parlament.
Şeful statului a menţionat că textul noii legi scoate atribuirea contractelor de salubrizare din sfera legislaţiei achiziţiilor publice, ceea ce poate duce la abuzuri, lipsă de transparenţă, discriminare a firmelor concurente şi la nerespectarea legislaţiei europene.
Potrivit cererii de reexaminare, "prin aceste reglementări, procedura de atribuire a contractului de delegare a gestiunii pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare este scoasă din sfera de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii aprobată prin Legea 337/2006, fapt care ar putea să genereze lipsă de transparenţă în atribuirea contractelor".
"Considerăm că procedura de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare trebuie să fie realizată pe baza unor criterii care să asigure transparenţă, condiţii de egalitate, nediscriminare şi predictibilitate. Totodată, atribuirea contractelor de delegare trebuie să urmeze respectarea criteriului ofertei celei mai avantajoase atât din punct de vedere al calităţii serviciilor prestate, cât şi cu privire la costul acestor activităţi", mai susţinea Băsescu.
Acesta a mai arătat că procedura prevăzută în forma actuală a Legii serviciului de salubrizare a localităţilor, care face trimitere la aplicarea procedurii prevăzute de OUG 34/2006 asigură cadrul legal potrivit pentru atribuirea contractelor de delegare a gestiunii pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare, nefiind necesară stabilirea unei proceduri distincte.
Primarul General, Sorin Oprescu, a adresat, anterior, un memoriu conducerii Senatului prin care solicita urgentarea definitivării cadrului legal în domeniul serviciilor de salubrizare a localităţilor. El acesta a cerut Biroului Permanent al Senatului deblocarea vidului legislativ existent, deoarece nu a fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii serviciului de salubrizare a localităţilor 101/2006 şi a solicitat sprijin în vederea definitivării cadrului legal.
Cererea de reexaminare urmează să fie discutată la Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe